Koulutusideologia

Järvenpään agilityurheilijoissa harjoittelu toteutetaan huolehtien koirien kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Suomen eläinsuojelulaki on tärkeä osa koulutusideologiaamme ja ohjaa valitsemiamme koulutusmenetelmiä. Yleisesti koirien koulutuksessa ohjaajien kannalta yksi tärkeimmistä asioista on kyky oppia ja muuttaa omaa käyttäytymistään,  hauskuutta ja rentoa asennetta unohtamatta.

Harjoitteleme JAU:ssa  agilitya tuloksiin tähdäten, koiran ja ohjaajan hyvinvoinnista tinkimättä. Harrastuksen alkuvaiheessa on tärkeää, että koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö saadaan toimimaan ja autamme jäseniämme oppimaan miten mahdollistaa tämä positiivisin keinoin.
Lisäksi pyrimme lisäämään harrastuksen turvallisuutta päivittämällä Areenan estekalustoa ja pohjan kuntoa säännöllisesti.

Koiria tulee koulutuksissamme kohdella aina kunnioittavasti ja eläinlähtöisesti. Kaikkien sellaisten koulutusmetodien ja –välineiden käyttö jotka voivat tuottaa eläimelle kipua tai psyykkistä haittaa on ankarasti kielletty.

Musta vesikoira leikkii lelulla agilitykentällä.